Мобільні рішення для автоматизації процесів у торгівлі та логістиці

Мобільні рішення для автоматизації процесів у торгівлі та логістиці

Маркування та переоцінка товарів – функція, з якою щодня стикаються будь-які магазини та склади. Здавалося б, пристрої для друку цінників винайдені, але світовим лідерам виробництва принтерів вдається знаходити нові все більш оптимальні рішення - наприклад, мобільні принтери Zebra серії ZQ.

Zebra ZQ

У серію Zebra ZQ входять 2 принтери: Zebra ZQ310 або Zebra ZQ320 (вони відрізняються шириною друку – 48 або 74 мм). Надійність та ергономіка принтерів Zebra всесвітньо відома, але в даних моделях розробники додали також легкий корпус та можливість підключення до будь-яких стаціонарних та мобільних пристроїв на платформах iOS, Android, WinMobile, BlackBerry.

На відміну від стаціонарних принтерів, мобільні принтери штрих-коду мають невелику вагу, портативний корпус і можуть переміщатися торговим залом або складом разом з менеджером туди, де вони потрібні: до місця друку цінників, етикетки, купонів, чеків, квитків та ін. мобільності, всі процеси прискорюються, а рішення ухвалюються відразу ж і безпосередньо на місці. 

Звичайно, використання принтера вимагає керуючого пристрою та відповідних інтерфейсів підключення. І тут принтери Zebra ZQ мають незаперечну перевагу: підтримка широкого спектру операційних систем, а також відразу кількох інтерфейсів (Bluetooth, USB, Wi-Fi) дозволяє підключати принтер до будь-яких керуючих пристроїв: терміналів збору даних (мобільних комп'ютерів промислового класу), смартфонів, планшетів і т.д. Це дозволяє отримувати найрізноманітніші рішення для торгівлі та логістики: переоцінки товарів у торговому залі, інвентаризації, прийому/відвантаження, маркування товарів на складі, скорочення черг та інших. Зупинимося докладніше на кожному з них.

Переоцінка товарів у торговому залі. Рішення особливо актуальне в період розпродажу та оновлення асортименту. Озброївшись терміналом збору даних або смартфоном, до якого підключений мобільний принтер штрих-коду, товарознавець зможе зчитувати штрих-код товару, побачити його актуальну ціну в обліковій системі і, якщо вона відрізняється від позначеної на ціннику, відразу надрукувати новий цінник на портативному принтері. Це дозволяє проводити переоцінку набагато зручніше і швидше, ніж бігати до стаціонарного принтера та перебирати цінники у пошуках потрібного товару.

Скорочення черг у пікові періоди. Для створення рішень класу Queue Busting («вбивця черг») принтер доповнюється терміналом збору даних спеціалізованим ПЗ, а робоче місце касира оснащується 2D сканером. Менеджер торгового залу з мобільним комп'ютером підходить до покупців у черзі, сканує їх покупки та створює чек із груповим двовимірним кодом, який потім зчитує касир. Таким чином, час, який покупець зазвичай втрачає на очікування, використовується для сканування товарів, а касиру залишається зісканувати всього один код і провести розрахунок за покупки покупця за мінімум часу.

Друк товарних чеків. У ресторанному бізнесі Zebra ZQ310 дозволить друкувати рахунки та нефіскальні чеки, підключаючись до планшетів або портативних гаджетів менеджерів. Завдяки своїй портативності, мобільні принтери серії ZQ від Zebra можуть також використовуватися також для друку нефіскальних чеків при виїзній торгівлі, при наданні виїзних послуг та ін.

Друк квитків. Ще одна сфера застосування мобільного принтера – друк квитків у поїздах та іншому транспорті, а також вхідних квитків на заходи.

Широкі можливості для інтеграції.

Хмарна технологія Link-OS, розроблена Zebra, також дозволяє безпосередньо підключати принтер до мережі та веб-додатків через захищений канал зв'язку. Друк із хмарних форм можливий без встановлення на принтер спеціальних програм, без налаштування драйверів та без підключення до комп'ютера.

Возврат к списку